Ook dit jaar zal de Commandostichting vertegenwoordigd zijn bij de festiviteiten in Wageningen.
 
Wij van COV Gelderland ondersteunt de stichting met de organisatie. Evenals vorige jaren hopen wij op een zo hoog mogelijke opkomst voor het Bevrijdingsdefilé. Onderaan dit bericht kun je de aanmelding verzorgen.
 

 

 
Graag verwijzen wij (mede omdat de locatie van de festiviteiten is gewijzigd) naar de informatie van de website van Wageningen45 waar de details te vinden zijn:
 
Foulkesfestival
 
Wij zijn als commandostichting ingedeeld in cluster 2; op het terrein zijn de tenten ook opgezet per cluster. 
Daar (tent cluster 2)  zullen ook de lunchpakketten verkrijgbaar zijn en kunt u uw collega-maten ontmoeten. Wij zelf staan met onze stand(s) op dezelfde locatie als vorig jaar (19 en 20). Daar kunt u de tribunekaarten, lunchbonnen en instapkaarten afhalen.

 
Bevrijdingsdefilé
Tenue: Blauwe blazer, groot model onderscheidingen mogen alleen op de blazer gedragen worden en (verder zonder enige opsmuk!), of het uitgereikte zwarte jack tijdens de reünie van 2017. Uiteraard de groene baret, grijze pantalon en zwarte schoenen.
De Detachementcommandanten van COV Gld zullen toezien op naleving van het tenue.

 
Jaarthema 2019:
 
De komende jaren doet het Nationaal Comité 4 en 5 mei een appel op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité tussen 2016 en 2020 onder de slogan Geef vrijheid door.
 
Ieder jaar nodigt het comité een auteur uit om vanuit dit meerjarenthema een basistekst te schrijven. Deze tekst wordt geschreven ter inspiratie van allen die een herdenking of viering organiseren op of rondom 4 en 5 mei.
Op basis van deze tekst wordt door het Nationaal Comité een inspiratiedossier samengesteld en worden cartoons gemaakt.
 
klik hier om je aan te melden
 
NB VOOR VETERANEN:  Voor KCT veteranen (die op uitzending zijn geweest) zijn voor het deelnemen aan het defilé in Wageningen een beperkt aantal treinkaartjes beschikbaar. In voorkomend geval kun je je dan ook aanmelden bij de vereniging Veteranen KCT via: veteranen@korpscommandotroepen.nl
 
Dan zullen ze het daar bekijken of het lukt met de treinkaartjes. De veteranen moeten het dan wel uiterlijk voor 27 april doorgeven.
Aanmelden met naam, voorletters, rnr,  en de cie/missie waaraan is deelgenomen.