Het Commandomuseum wordt de geschiedenis uitgebeeld van het Korps Commandotroepen en zijn stamonderdelen. Het Commandomuseum is ondergebracht in de thuisbasis van de commando's, de Engelbrecht van Nassaukazerne te RoosendaalIn het Commandomuseum kunt u aan de hand van een rondleiding "in woord en beeld" de ontwikkeling volgen van de "boerencommando" tot de huidige "commando speciale-operaties". Zo natuurgetrouw mogelijk worden de belangrijkste periodes uit de commandogeschiedenis in de diverse vitrines aan de bezoeker getoond. Daarnaast komen thema's als opleidingen, uitzendingen, wapens, onderscheidingen etc. uitgebreid aan de orde. Om een goede indruk te krijgen moet u een bezoek brengen aan dit zeer goed verzorgde museum. Het is de moeite waard!
 
Het Commandomuseum is alleen op afspraak te bezoeken!
 
Het Commandomuseum is opengesteld voor publiek en wordt veelvuldig bezocht door diverse groeperingen zoals: scholen, scouting, vrouwenbewegingen, particulieren, Lions Clubs, Commandoverenigingen en dergelijke.
 
Toegangsregeling
Afspraken voor een bezoek aan het Commandomuseum kunt u maken door een brief te sturen met de gewenste bezoekdatum, het aantal deelnemers en de namen van de deelnemers aan:

Korps Commandotroepen 
t.a.v. Commandomuseum, 
Postbus 5011,
4700 KA Roosendaal
 
Bereikbaarheid Commandomuseum/Korpsarchief:
Telefonisch: elke dinsdag van 09.00-15.00
op nummer 0165 358441
 
Of via een mail aan
kct.museum@mindef.nl