Zo word je commando

Doetinchem, 26 augustus 2011. De bekende Achterhoekse schrijfster Josée Gruwel heeft onlangs een informatief boekje geschreven voor groep 7-8 van het basisonderwijs Op een speelse wijze vertelt Josée over het wel en wee van de commando's. In het boekje gaat ze in op de opleiding en een oefendag uit het leven van een commando. Ook geeft ze een interview weer met kapitein Marcel Krul (destijds voorlichtingsofficier van het KCT) van het KCT.
José Gruwel is in 1948 geboren in de Achterhoek. Ze volgde een opleiding om leerkracht te worden en is nu naast auteur intern begeleider en leerkracht op de Fredericusschool te Velp. Al bijna 30 jaar schrijft ze artikelen voor volwassenen in een krant. Sinds 2000 schrijft ze ook voor kinderen, zowel informatieve boekjes als leesboeken. Ze schrijft omdat het bij haar leven hoort. Zonder te schrijven kan ze zich het leven niet voorstellen. Haar inspiratie haalt ze uit supercreatieve mensen om haar heen en uit zichzelf. Door Josée geschreven boeken zijn o.a. Slangen, Goud, Inktvissen, Scouting, War child, Doodgaan, Zo word je bakker en daar is nu bijgekomen: Zo word je commando.
 
Kapitein Marcel Krul van het Korps Commandotroepen en Ben Willemsen voorzitter van Commandovereniging Gelderland hebben belangenloos meegewerkt aan het tot stand komen van dit leuke en leerzame boekje. Het boekje is te leen in de bibliotheek. Voor meer informatie kunt u ook kijken op: http://www.joseegruwel.nl/