Actueel

Afbeelding invoegen


Buitengewone Vlaggenparade Bronbeek op 27 april 2024 - zaterdag 27 april 2024

 Buitengewone Vlaggenparade Bronbeek

Arnhem, Koningsdag 27 april 2024

Al jaren is het een goed gebruik om Koningsdag op Bronbeek te beginnen met een vlaggenparade. Een mooie gelegenheid voor oud-militairen uit de regio Arnhem en omstreken om samen met de bewoners van Bronbeek uiting te geven aan gevoelens van genegenheid jegens zijne Majesteit de Koning.

De nieuwe Commandant van Bronbeek Kolonel van Kuijck had Commandovereniging Gelderland niet vergeten uit te nodigen om met een zo groot mogelijke groep aanwezig te zijn om de plechtigheden op Koningsdag bij te wonen. Een flink aantal oud-commando’s hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en waren reeds vroeg aanwezig in de Poorterzaal van Bronbeek. Ook een aantal oud-mariniers en bewoners van Bronbeek waren aanwezig om nader kennis te maken en een kopje koffie te drinken.

Tegen negen uur verplaatste het gezelschap zich naar de voorzijde van de Commandant woning. Het bleef gelukkig droog en men kon allemaal plaats nemen op gereed staande stoelen. Andere jaren was het steeds een staande plechtigheid. Kennelijk gaat de leeftijd nu meer een rol van betekenis spelen, maar de zitplaats werd wel gewaardeerd.

 Kolonel van Kuijck heette de aanwezigen van harte welkom. Door twee bewoners van Bronbeek werd de nationale driekleur in top gehesen onder begeleiding van muziek  gespeeld door een trompettiste.  Daarbij werd de Eregroet gebracht.

De trompettiste was toevallig ook jarig en zij werd onder een luid applaus hartelijk gefeliciteerd. Na de plechtigheid werd in de Poorterzaal met een oranjebitter een toast uitgebracht op onze jarige Koning. Ook kwam nog een heerlijke tom-pouce voorbij. In zijn toespraak vertelde Kolonel Kuijck dat het museum op korte termijn weer open zou gaan en hij dankte alle vrijwilligers voor hun inzet. Hij stelde de aanwezigheid van de oud-commando zeer op prijs en  kwam daarom nog een poosje bij ons aan tafel zitten en zo werd het ook nog gezellig. Men bleef nog geruime tijd bijeen en menig sterk verhaal deed weer de ronde. Maar dat hoort er allemaal bij. Tegen 11.00 uur werd afscheid van elkaar genomen want er was elders meer te doen. Goed dat COV Gelderland er weer bij was. Volgend jaar weer. 

Ben Willemsen



Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 12 + 11 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >