Actueel

Afbeelding invoegen


Vrijheidsdefilé Wageningen 5 mei ( Herhaling ) - vrijdag 26 april 2024

Ook dit jaar zal de Commandostichting vertegenwoordigd zijn bij de festiviteiten in Wageningen.
Wij van COV Gelderland ondersteunen De Commandostichting met de organisatie. Evenals vorige jaren hopen wij op een zo hoog mogelijke opkomst voor het Vrijheidsdefilé. Onderaan dit bericht kun je de aanmelding verzorgen.

Graag verwijzen wij (mede omdat de locatie van de festiviteiten is gewijzigd) naar de informatie van de website van wageningen45 waar de details te vinden zijn:


Vrijheidsdefilé
Inmiddels is de meeting op 10 april plaatsgevonden. De meeste opmerkingen van de vorige jaren zijn ter harte genomen en is/wordt aandacht besteed. ( de omroep-installlatie is verbeterd. De wachttijd is ingekort en de route ook( laatste lus is er af gehaald en loopt nu over de Drije )

Het defilé van dit jaar met als thema "maak het verschil" wordt gezien als generale repetitie van het defilé van 2025. Het is dan 80 jaar geleden, dat wij formeel bevrijd zijn. De toekomstige activiteiten alsmede het defilé zal dan meer internationaal van karakter zijn en zal worden aangepast aan de huidige tijd.

Tenue: Blauwe blazer/ reünie jack 2017 of reünie jack 2012, donkergrijze broek/ donkere spijkerbroek met baret (dus geen rode jas of lichtbruine broek!). Uiteraard de groene baret, grijze pantalon en zwarte schoenen. Geen opsmuk tenue, behalve de door het Ministerie van Defensie erkende onderscheidingen mogen zichtbaar gedragen worden.
De Detachementcommandant zal toezien op naleving van het tenue

.
COVn:

  1. Neem uw Fanion mee. Faniondragers, vergeet niet uw witte handschoenen mee te nemen
  2. U kunt deze mail doorsturen naar uw leden. ( men kan zich rechtstreeks aanmelden)


Jaar 2024

Op 5 mei 2024 is het 79 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Tijdens het defilé, dat dit jaar zal plaatsvinden door de straten van Wageningen, eren we onze bevrijders, de WOII veteranen en geallieerden. Daarnaast brengen we ook een eerbetoon aan hen die hebben gediend in Nederlands-Indië en in latere VN-vredesmissies.
Programma: 
vanaf 09:00 kunt u het terrein betreden.
om 10:00 vindt het formele startschot plaats. 
Vanaf 11:00 uur wordt het defilé voorbereid. Het instappen op de voertuigen kan vanaf 11:15.
Vanaf 11:30 wordt er opgesteld en om 12:00 beginnen de voorste clusters te lopen. 
Let op de omroepinstallatie ! 
 
LET OP! De opstapkaarten voor de voertuigen worden op naam gesteld. Dus opgeven met naam graag, anders wordt je teleurgesteld. Ze zijn beperkt aanwezig. Graag voor degenen, die dit wensen een apart telefoontje of app naar de secretaris (0639609994)

Aanmelden Vrijheidsdefilé  Wageningen 2024

Met Openbaar Vervoer
Reis met de trein naar het NS station Wageningen. Mocht u in het bezit zijn van een veteranenstatus en bij het veteraneninstituut geregistreerd staan als zijnde veteraan, dan kunt u gebruik maken van een 2-tal gratis NS vervoersbewijzen per jaar. Zeker handig om aan te vragen nu we vlak bij het treinstation onze korps reünie vieren. Aanvragen kan via: 
nlveteraneninstituut.nl

met vriendelijke groet,
Ben Sünnen Commandovereniging Gelderland I Secretaris I www.covgelderland.nl;

T  06-39609994
E  secr-covgld@ korpscommandotroepen.nl

Bezoek regelmatig de rubriek ACTUEEL op onze website

Commandovereniging Gelderland
KvK Arnhem 40124966
NL64 RABO 0344 8390 44

Opgericht in 1992


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + 4 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >