Actueel

Afbeelding invoegen


Waardige uitvaaart Jan Hietkamp - woensdag 22 november 2023

Toch nog onverwachts is op 19 november j.l. ons zeer gewaarde lid Jan Hietkamp in de leeftijd van 85 jaar te Doetinchem overleden.


Jan was van de lichting 57-1 en in juni 1957 behaalde hij na een zware opleiding in het tentenkamp te Roosendaal zijn groene baret. In de 105 parate compagnie bekwaamde hij zich verder in verschillende discipline’s. Hij stond bekend als een fijne kameraad en een echte doorzetter.  Jan was al 60 jaar gerechtigd tot het dragen van de groene baret en daar was hij best trots op. Hij droeg de Commandovereniging Gelderland dan ook een warm hart toe, maar door zijn matige gezondheid kon hij de laatste jaren niet deelnemen aan de aktiviteiten van de vereniging. Wel was hij altijd deelnemer aan reünie’s van het KCT. Daar ging hij graag naar toe.

Veel belangstellenden waaronder drie oud-commando’s waren aanwezig bij de uitvaart die werd gehouden in de van Bearzaal van crematorium de Slangenburg te Doetinchem. De uitvaartverzorgster Wendy Beukema heette de aanwezigen van harte welkom. Dochter Jolanda vertelt in haar toespraak dat haar vader altijd klaar stond om te helpen daar waar nodig. Volgens haar deelde hij zijn leven lang zijn kennis, humor en wijsheid  met allen die hem dierbaar waren. Zeer toepasselijk was de muziek van de Cats. De uitvaartverzorgster las namens Thea, de zus van Jan, mooie woorden voor. Op die wijze liet zij weten dat Jan voor haar veel had betekent. Zij noemde zijn bewonderingswaardige levenskracht en de liefde die hij schonk. Kleindochter Mariël had ook liefdevolle uitingen op papier gezet. Daaruit bleek de grote genegenheid voor haar opa. Partner Miny las een mooi gedicht voor. Men kon luisteren naar Claudia de Brij met haar vertolking van Mag ik dan  bij jou.

De uitvaartverzorgster bedankte namens de familie iedereen voor de aanwezigheid en getoonde belangstelling en vooral de oud-commando’s voor hun plechtige bijdrage. Zij nodigde namens de familie iedereen uit voor een samenzijn in de koffiekamer van het crematorium. Daar werden herinneringen opgehaald en had men gelegenheid om de familie te condoleren Wij van COV Gelderland wensen de familie en partner Miny alle sterkte toe bij verwerken van dit zware verlies. 


Ben Willemsen

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 8 + negen = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >