Actueel

Afbeelding invoegen


Familiedag 2023 - dinsdag 29 augustus 2023

 


Omdat het vaste adres Echo Home De Landing in Schaarbergen bezet was werd de familiedag nu gehouden in Echo Home Zulu in Harskamp. Voor vele oud-commando’s bekend terrein vanwege de schietoefeningen tijdens de militaire dienst. Wel lang geleden maar toch. Dus op naar Harskamp.

Tegen 14.00uur begon het gezellige café al aardig vol te lopen. Altijd leuk om elkaar weer te ontmoetten . Onder het genot van een kopje koffie met een koekje worden handjes geschud en daar hoort ook  bij "hoe gaat het?”. Dan bijpraten en een plaatsje zoeken. Tegen 14.30 uur kan secreta

ris Ben Sünnen de middag openen en iedereen van harte welkom heetten. Hij is er maar druk mee want hij laat weten dat de voorzitter Jacob Klaver ziek is en dat Bert van der Stoep bezig is met zijn eigen activiteiten. Het is bij hem in Hattem nu hoog seizoen. Vicevoorzitter Co Hartman is nog bij Mieke in het verzorgingstehuis en zal later op de middag arriveren.  Goed dat Fred Pellenberg assistentie verleend bij de werkzaamheden, want zo’n mooie middag komt niet vanzelf voor elkaar. In zijn toespraak wenst Ben alle zieken van harte beterschap toe en hoopt ze spoedig weer te zien bij de komende activiteiten. "De koffie wordt door de vereniging aangeboden en tevens ontvangt iedereen twee consumptie munten” aldus Ben. Volgens hem begint om 17.00 uur de B.B.Q. in de voortuin naast het café. Hij wenst allen een prettige middag en hij zegt toe dat er ook iets speciaals gaat gebeuren. Dat maakt de familie natuurlijk gezond nieuwsgierig. Maar eerst komt een drankje voorbij. De sterke verhalen komen weer over de tafel en spoedig is de sfeer prima. Tussen de bedrijven door liep er een aardige dame in een korte rok en charmante laarsjes rond en menigeen vroeg zich af bij wie ze zou horen. Nou ze bleek Sonja Spoelglans ( Sabine Rabbe) te zijn. Een lachkoningin van SabineEvents. De grote verrassing van het bestuur. Ze presenteerde een zangworkshop wat er niet om loog. Eerst nog wat wennen voor de commandofamilie maar met het inzetten van bekende meezingers ging het dak bij wijze van spreken er al spoedig vanaf. Ben van Zeben, Wil Vegt en Ben Sünnen bleken echt zang talent te hebben. Ben van Zeben zorgde zelfs voor een pracht solo optreden en zou zo mee kunnen doen aan het programma de "Beste zangers”. Wat Sabine met haar workshop in korte tijd talenten liet schitteren was geweldig. Maar ook de polonaise kwam voorbij en men waande zich in de Amsterdamse grachten met rood-wit-blauwe vlaggetjes en al. Ben Sünnen liet zich niet onbetuigd en zong uit volle borst het beroemde commandolied "The Green Baret”. Ter ere van Toon Lap werd het befaamde Wolsky- wolsky nummer gezongen. Heel Harskamp kon het horen. Voordat Sabine afscheid nam werden onder leiding frontzanger Ben Sünnen de bekende commandoliederen gezongen. En met het is de hoogste tijd kwam een einde aan het optreden van Sabine. Onder een daverend applaus en met tot een volgende keerde ze terug naar Amsterdam.

Zingen en springen maakt hongerig, dus dan over schakelen naar de bakplaat. Dat is even andere koffie. Maar met wat hulp hier en daar zijn de hamburgers zo gaar. De plaatselijke slager had gezorgd voor een uitgebreid assortiment en zodoende was er voor elk wat wils. Men liet het zich goed smaken. Zo was het goed toeven daar in ECHOS Home. Maar aan alles komt een eind zo ook aan deze gezellige familiemiddag. Tegen 19.00 uur was het einde oefening en nam men afscheid van elkaar en keerde de rust weer terug in Harskamp. Een speciale dank mag uitgaan naar Ben Sünnen voor het vele werk dat hij heeft verzet om deze gezellige middag mogelijk te maken.

Ben Willemsen
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam negen + een = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >