Actueel

Afbeelding invoegen


Verslag Reunie 2022 (uit het Gelders perspectief) - maandag 23 mei 2022


    Commando reünie 2022

Na lang voorbereiden , gehinderd door onder ander de aanhoudende COVID perikelen, was het dan zover. De grote 5-jaarlijkse KCT-reünie kon weer worden gehouden. Met de bus vanuit Arnhem ( prima geregeld door secretaris  Ben Sünnen) vertrokken de deelnemers van COV Gelderland om 08.00 uur naar Roosendaal op naar de reünie die staat in het kader van Trots en Kameraadschap.

De reünie vond voor het eerst plaats in het Atik Stadion die volledig was aangepast om in de juiste commandosfeer te komen. Niet op de kazerne en geen defilé door Roosendaal waren elementen die aanvankelijk node werden gemist. Maar naar mate de dag vorderde hoorde je daar geen geklaag meer over. Commando’s passen zich snel aan. Er was dan ook van alles te doen en overal werd voor gezorgd. Bijna 3000 oud-commando’s hadden zich ingeschreven en bij aankomst rondom het Atik Stadion was het al een drukte van belang. Niet naar een voetbalwedstrijd kijken maar om deel te nemen aan de reünie. Tot 11.30 uur was het ontvangst reünisten en intussen zoeken naar oude maten. Dat werd makkelijk gemaakt door lichting-bordjes in de grote tent. Tegen de middag werd de dag geopend door de C-KCT Kolonel Paul Jansen met medewerking van de Koninklijke Militaire kapel. " Wij zijn als gelijkgestemden bij elkaar voor verbroedering en kameraadschap” Hij wenste iedereen een fijne kameraadschappelijke reünie.

Om 12.30 uur ging Food Court &Tap open en kon men met elkaar proosten op een prettig weerzien. Menig sterk verhaal werd nog sterker maar dat hoort er allemaal bij. Niet alleen aan de tap maar ook in de feesttenten was het een gezellig samenzijn met muziek optredens en een hapje en een drankje.

Verder was op het reünie terrein een "stand plaza” ingericht voor o.a. Commando Toko, Historische collectie KCT., Commandoverenigingen , Marco Kroon met zijn Marco’s boek en de afgifte balie om de bestelde producten af te halen. 

Het was mooi weer en mede daarom kon men heerlijk genieten op het terras voor het grote podium waar een band zorgde voor de juiste sfeer. Intussen waren de commandobanden weer stevig aangehaald en werd het steeds drukker aan de tappunten. Dat zijn ook de momenten waar je de maten mist die er niet meer zijn. Je beseft dat de reünisten ouder beginnen te worden.

Dan loopt het tegen 17.00 uur en na het laatste rondje gaat de tap dicht. Onder "tot over 5 jaar”  neemt men afscheid van elkaar, hopend dat wij er allemaal weer bij mogen en kunnen zijn. De bus wordt opgezocht en de terugreis naar Arnhem kan weer beginnen. Het reüniegeschenk kan dan rustig bekeken worden. Het is een coin om stil te staan bij het 80-jarig bestaan van ons Korps. Er worden nog wat commandoliederen gezongen en zo komt de Rijnhal weer in zicht. Al met al was het een geslaagde dag. Daar was men het bij het afscheid nemen wel met elkaar over eens. Dank aan allen die veel werk hebben verzet om deze reünie te doen slagen is hier wel op zijn plaats. 

B.Willemsen    


Reacties:

Goedenavond. Ik ben geen lid van een COV maar onze lichtingsmaten (1967-1 / 1967-3) waren het er unaniem over eens dat het een geslaagde dag was, behoudens dat de middag ontsierd werd door een oorverdovend lawaai van een band waardoor we elkaar niet meer konden verstaan. Heel jammer, vooral voor de oudere maten onder ons! Nooit meer doen dus!! Breng dus in de praktijk: Cut the crap!!!

Arjaan J. van Rijs- 27-05-2022


Reageren:

Anti-spam tien + vijf = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >