Actueel

Afbeelding invoegen


Waardige uitvaart van oud-commando korporaal Bob Boegheim - vrijdag 7 mei 2021

Waardige uitvaart van oud-commando korporaal Bob Boegheim

Na een periode van afnemende gezondheid is Bob Boegheim in de leeftijd van 77 jaar, op maandag 26 april j.l. te Dalfsen overleden. Hij verbleef in een Hospice te Dalfsen waar een groep oud-commando’s een paar dagen voor zijn overlijden hem nog de eregroet hebben gebracht. Bob was met zijn Sjoerdje een trouwe bezoeker van onze commando-activiteiten en hij droeg Commandovereniging Gelderland dan ook een warm hart toe.

Binnen de corona voorschriften was er een behoorlijke belangstelling onder wie 15 oud-commando’s aanwezig bij de uitvaart van Bob die werd gehouden in  crematorium Heidehof te Ugchelen. Bij de aankomst van de rouwstoet vormden de oud-commando’s een erehaag en brachten daarbij de eregroet. Op een loopkoets werd Bob in de aula gebracht en op de katafalk geplaatst. Jan Tukker, Co Hartman, Bert van der Stoep en Wim Pol vormden de erewacht. De uitvaartverzorger Piet Kingma heette de aanwezigen welkom en nodigde kinderen en de kleinkinderen uit om kaarsen aan te steken ter nagedachtenis van hun geliefde vader en opa. Onderwijl kon men luisteren naar "She” van Charles Aznavoer.

Voorzitter van Commandovereniging Gelderland  Jacob Klaver vertelt in zijn toespraak over de altijd rustige amabile man die door zijn afnemende gezondheid op het laatst niet meer aanwezig kon zijn bij de activiteiten van de vereniging. Bob was van de lichting 62-1 en behaalde zijn groene baret na een zware opleiding in juni 1962. Hij diende in de 104 Cotrie. Hij stond bekend als een fijne kameraad. ”We verliezen in Bob een trouw lid”, aldus Jacob en   daarna  overhandigde hij de groene baret van Bob aan partner Sjoerdje met de woorden "Hij heeft hem met trots gedragen en jij mag hem met trots bewaren”. Het commandolied "The Green Baret” van Barry Sadler maakte het geheel zeer indrukwekkend.

Partner Sjoerdje wenst in haar voordracht een lichtje in de duisternis zodat niemand bang hoeft te zijn en ze uit haar liefde voor Bob als haar lichtpunt. "You are my everything” van Barry White is dan ook zeer toepasselijk.

Volgens dochter Jacqueline was Bob een vader die er altijd voor je was, in goede maar ook in moeilijke tijden. Aansluitend volgde "I did it my way” van Frank Sinatra geheel toepasselijk.

Uitvaartverzorger Pieter Kingma sprak namens de familie een dankwoord  en nodigde belangstellenden uit voor een samenzijn in de ontvangstkamer. De oud-commando’s namen afscheid van Bob met het brengen van de eregroet. Muziek van Amelie, Fantasie Impromtu(12) zorgde mede voor een passende afsluiting. In de koffiekamer werden herinneringen opgehaald en kreeg men gelegenheid om op afstand Sjoerdje en de familie te condoleren. Wij van COV Gelderland wensen Sjoerdje, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies. 

Ben Willemsen 


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 4 + 0 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >