Actueel

Afbeelding invoegen


2021 Plechtigheid Crematie Toon Lap - maandag 8 maart 2021

  

Afbeelding invoegen

Waardige Crematieplechtigheid van oud-commando korporaal Toon Lap

Na een periode van langzaam afnemende gezondheid is toch nog onverwachts ons gewaardeerde lid van verdienste Toon Lap overleden. Hij was destijds medeoprichter en werd de eerste voorzitter van Commandovereniging Gelderland.

Door de coronabeperkingen waren niet meer dan 50 belangstellenden, waaronder 20 oud-commando’s aanwezig bij de crematieplechtigheid die werd gehouden in de aula van de Veluwezaal van crematorium Dieren.

Bij aankomst van de rouwstoet vormden de oud-commando’s  een erehaag. Ook brachten zij Toon in de aula en plaatsten hem op de katafalk onder begeleiding van muziek gespeeld door Aris.

Uitvaartleidster Yvonne heet de aanwezigen welkom en nodigt de kleinzonen Sven en Niels uit om kaarsen aan te steken ter nagedachtenis aan hun geliefde opa. Dochter Angelica memoreert dat de familie altijd trots was op de zo stoere sterke vent met de groene baret.

Voorzitter Jacob Klaver vertelt in zijn toespraak over de altijd amabile man met veel inzet voor onze commandovereniging. Altijd aanwezig met zijn Wil bij de aktiviteiten. Met zijn enthousiasme weet hij veel leden te winnen voor de vereniging. Door de door de corona ingestelde lockdown en  zijn afnemende gezondheid is voor een kontact persoon  zoals Toon geen prettige periode. Maar  hij blijft  tot het laatst optimistisch. Eens commando altijd commando. Dan overhandigt Jacob de groene baret van Toon aan een Kleinzoon met de woorden " hij heeft hem met trots gedragen en jij mag hem met trots bewaren”.

De uitvaartleidster spreekt een aantal woorden ter afsluiting en dank.  De oud-commando’s nemen een voor een afscheid van Toon door het brengen van de eregroet.

Tijdens het muziekstuk van Vera Lynn (We will meet again) nemen ook de aanwezigen afscheid en gaan voor een informeel samenzijn naar de koffiekamer. Daar is men in de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het verlies van een geliefde oud-commando Wij wensen Wil, Angelica,Henk, Sven,Niels en familie veel sterkte bij het dragen van dit zware verlies.

                                                                                                                                                    B.Willemsen    

Reacties:

Toon wat we samen hebben gedaan voor de oorlogsveteranen, bij de brandweer van Arnhem zal ik nooit vergeten . We verloren elkaar uit het oog maar niet uit mijn hart . Toon rust zacht ....lest we forget 🚒🌹

Henny Hollander- 25-12-2021

Toon wat we samen hebben gedaan voor de oorlogsveteranen, bij de brandweer van Arnhem zal ik nooit vergeten . We verloren elkaar uit het oog maar niet uit mijn hart . Toon rust zacht ....lest we forget 🚒🌹

Henny Hollander- 25-12-2021

Beste Toon, dank voor alles wat je voor COV Gld en de reüniewandelmars 2012 hebt gedaan en betekent! Ik zal je missen en ben dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen en zal onze vele gezamenlijke herinneringen koesteren. Je was een fijn en bijzonder mens. Heel veel sterke voor Will en dierbare naasten. Nunc Aut Nunquam

Sander de Vries- 01-03-2021

R.I.P. Toon, heel veel sterkte voor jouw dierbare naasten, ik zal je missen fijne kerel.

Albert van Heijningen- 28-02-2021


Reageren:

Anti-spam 6 + dertien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >